Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Široko od HNS-a

Poštovani predsjedniče Milanović,


Mi domoljubi iz Hrvatskog narodno sabora Bosne i Hercegovine pružamo vam bezrezevrnu potporu u borbi protiv obrazovne mafije u Hrvatskoj.
U trenutku kada se vodi odsudna borba za položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini tj. dok očekujemo promjenu izbornog zakona. Kada sprečavate ulazak Finske i Švedske u NATO, kada imamo rat u srcu Evrope, neko je drznuo da dovede u pitanje petice vašeg sina.
Sasvim je jasno da srbo- četničke snage ne miruju ni danas, kao što nisu mirovale i u vrijeme domovinskog rata, samo su svoje metode uskladili sa vremenima u kojima živimo. Njima ništa nije sveto, pa ni obitelj.
Svaka hrvatska majka bi postupila isto kao vaša supruga, jer nema ništa prirodnije nego kada majka štiti svoje mladunče kada je ugroženo. Majci nije važno da li opasnost dolazi od ubojica, dilera, četnika, pedera, ili nastavnika matematike ili latinskog. Majka reaguje instiktivno i sa puno emocija.
Ovo nije napad na vas i vašu obitelj, ovo je napad na Hrvatsku i Hrvate u Bosni i Hercegovini.
Hrvatski narodni sabor iznimno cijeni vašu borbu za jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini poziva vas da razmislite i sina prepišete u neku od obrazovnih ustanova u Širokom Brijegu, koje je poznato još od davnina po kvalitetnom obrazovanu.
Naše diplome su poznate i priznate u svim javnim ustanovama Bosne i Hercegovine, a Boga mi i u nizozemstvu. I ne samo da će sin dobiti diplomu gimnazije, nego će uzto završiti i par zanata. Nikad se ne zna šta čovjeku može zatrebati u Njemačkoj ili Irskoj.
Osim diploma i petica mi ćemo od njega napraviti i pravog Hrvata, što znači da u njemu neće biti ni atoma socijaldemokratije.
Za to će se postarati naša sveta crkva.
Ako sina mrzi da ide u školu, a to mrzi svakog normalnog tinejdžera, Široki Brijeg je idealan za njega, jer Zakon omogućava nastavu konsultativno-informativnog tipa pa učenici nisu 100 posto obavezni dolaziti na nastavu. Predavanja se organizuju ali učenici mogu to obaviti i sa konsultacijama. Na ispitu bi se trebao pojaviti.
Ako je sin štreber, nudimo vam kao opcije i Kiseljak, Bugojno ili Žepče, ali moramo naglasiti da tamo mora ići na nastavu, jer se tamo hrvatski obrazovni sistem tek ustrojava.
Ako se malom svidi širokobriješko sunce, krš i HDZ BiH može nastaviti sa studiranjem na Sveučilištu u stolnom gradu Mostaru na kojem predaje i naš akademik Dragan Čović.


Ustrajno uz vas i vašu suprugu
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog