Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Grinpisovo pismo Dodiku

Poštovani gospodine Dodik,

Obraćamo vam se ispred Grinpisa, jednog od najvećih međunarodnih udruženja ekoloških aktivista. Osnovani smo u Vankuveru, sa kancelarijama u preko 39 zemalja i međunarodnim koordinacionim telom u Amsterdamu, Holandija.

Naši saradnici su vidjeli vaš zanimljivi tvit, a vaši domaći izdajnici i strani plaćenici su nam to i potvrdili, da u narednom periodu planirate da otvorite skijalište na planini Manjača u neposrednoj blizini Mrkonjić Grada i Banjaluke. Prilažemo vaš tvit.

To nas je ponukalo da vam se javimo i zamolimo za pomoć.

Naučnici sa kojima sarađujemo smatraju, da u narednim godinama da bi skijališta bila isplativa moraće da se popnu na visine od preko 1500 metara iznad mora, jer u protivnom neće se imati na čemu skijati.

Pošto vi najavljujete da ćete napraviti skijalište na planini Manjači čiji je najviši vrh, Velika Manjača, visok 1.239 metara vjerujemo da ste našli rješenje za ovaj problem, jer niko normalan ne bi „skršio“ 53 miliona KM za nešto što nije isplativo i neće raditi.

Mi znamo da ste vi socijaldemokrata i samim tim se odgovorno odnosite prema narodnim parama.

Ako imate rješenje za ovaj veliki ekološki problem, a koji se uzgred tiče cijele planete Zemlje, molimo vas da ga obznanite i spasite našu civilizaciju.

Uzgred mi obećavamo da ćemo vam pomoći:


1. Da sa Bakirom i Čovićem srećno vladate Bosnom i Hercegovinom do kraja života.
2. Da guverner Centralne banke BiH bude iz SNSD-a.
3. Da Hrvati dobiju treći entitet.
4. Da Brčko postane Republika Srpska.
5. Da govorite u Ujedinjenim nacijama o destruktivnoj ulozi OHR-a u BiH.
6. Da vas skinu sa crne liste Sjedinjenih Američkih Država.
7. Da gradonačelnika Banjaluke Stanivukovića skinu sa društvenih mreža.
8. Da Mirko Šarović bude doživotno na čelu SDS-a.
9. Da napravite aerodrom u Trebinju i rusku bazu u Zalužanima.
10. Da Igokea zaigra u NBA ligi.
11. Da se 2030. godine Zimska olimpijada održi u Mrkonjić Gradu i Banjoj Luci.
12. Da dobijete sve Nobelove nagrade za 2023. godinu.
13. Da se vaše pjevanje zaštititi kod UNESCO-a kao svjetska nematerijalna baština.
14. Da države Austija, Italija i Francuska svake godine otkupljuju sve jabuke koje proizvedete.

 

Preuzeto sa: blogger.ba

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog