Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Bosanska skretanja

Prije neki dan saznali smo da se funkcioneri Gradskog odbora SNSD-a iz Istočnog Sarajeva bune protiv imenovanja Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

I ne samo bune, već su oduzeli nekoliko dragocjenih „državničkih“ sati Miloradu Dodiku,  sastančeći sa njim.

Meni je veoma interesantno obrazloženje koje je u ime funkcionera SNSD-a iz Istočnog Sarajeva dao poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu BiH Miroslav Vujičić.

“Nismo zadovoljni kadrovskim rješenjima za Savjet ministara i smatramo da Nenad Nešić, nema znanja i kompetencije da obavlja poziciju za koju je predložen i stotinu razloga je zašto ne treba podržati njega za to mjesto. Sve što je radio, kada je bio direktor Puteva Republike Srpske vidimo kako je radio od tri odrona od Foče do Istočnog Sarajeva samo je jedan zakrpljen. Vidjeli ste kako je rukovodio partijom i partija koja je imala 100.00 glasova pala je na 30.000 glasova. Ako bi kojim slučajem bio izabran za ministra vjerovatno bi upropastio to ministaratrvo”

Šta je ovdje čudno?

U principu ništa, što se tiče nesposobnosti Nešića oni su apsolutno u pravu, ali ono što “brine” je njihova briga za urušavanje bosanskohercegovačkih institucija.

Citiram “Ako bi kojim slučajem bio izabran za ministra vjerovatno bi upropastio to ministarvo.

Opšte prihvaćeno mišljenje u Republici Srpskoj i među Bošnjacima je da Milorad Dodik i njegova partija jedva čekaju, ali i aktivno rade, da se institucije Bosne i Hercegovine uruše i država nestane.

Izgleda da to nije tako.

Briga SNSD- ovaca za budućnost Ministarstva bezbjednosti je istinska i javna, barem ove ekipe iz Istočnog Sarajeva.

Da bi se to desilo morate da pošaljete nekoga ko je toliko nesposoban da svojom nesposobnošću uništi instituciju ili da pošaljete nekoga ko je toliko pametan da to isto uradi, ali u miru i tišini da niko ne primijeti.

Sada se postavljaju dva pitanja, da li je SNSD iskren u svojoj namjeri da uništi Bosnu i Hercegovinu ili je u pitanju bosansko skretanje istočnosarajevskog krila SNSD-a?

Iako Milorad Dodik svakodnevno omalovažava Bosnu i Hercegovinu, nijednog trenutka nije oklijevao da uđe u Savjet ministara BiH i postavlja se pitanje koliko je on iskren u tom svom separatizmu?

S druge strane teško je povjerovati da su funkcioneri SNSD-a iz Istočnog Sarajeva toliko neobaviješteni o planu rasturanja Bosne i Hercegovine da sebi dozvole ovakav lapsus ili su toliki ludi da idu kontra politike Milorada Dodika?

Možda Milorad Dodik i nije srpski nacionalista, rusofil i separatista, kako ga mnogi vide. Možda mu  je samo stalo da ima potpunu kontrolu nad Bosnom i Hercegovinom, od naplatnih kućica na autoputu 9. januar do Savjeta ministara, a to može biti korisno i isplativo na različite načine?

Nacionalizam, separatizam i rusofilstvo je samo sredstavo za sluđivanje Srba, i ne samo Srba, da dođe do cilja, a cilj je apsolutna vlast.  

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog