Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Državotvorna strepnja

Kažu da u Ujedinjenim nacijama sjedi 195 država i za njih je karakteristično da ih i drugi priznaju kao države. Naravno, postoje i zemlje koje sebe vide kao državu, ali ih drugi u većem ili manjem broju ne priznaju kao takve, recimo to su Palestina i Kosovo. Na kraju imamo vlasti koje su svoje građane, ali ne sve, ubijedile da su država i nikoga više, takva je recimo Republika Srpska.

Elem, Milorad Dodik je u hrvatskom tjedniku Nacional najavio da bi Republiku Srpsku, kada bi proglasila nezavisnost, priznalo 15 država ili ti 7,7% od trenutnog broja država u svijetu. Naravno Milorad Dodik nije naivan da bi nam otkrio koje su to države koje jedva čekaju nezavisnu Republiku Srpsku, ali zapitajmo se šta bi on sa njom?

Iskoristiću Desanku Maksimović da vam to pjesnički objasnim.


Ne, nemojte nas priznati
hoću izdaleka
da volim i želim biti država.
Priznanje je lijepo samo dok se čeka,
dok nam Rusija nagoveštaj da.

Ne, nemojte nas priznati
Ima više draži
folirat`, obećavat` i širiti stra’.
Sve je mnogo lakše kad se u kampanji,
državotvorno obećanje da.

Ne, nemojte nas priznati
Zašto to i čemu?
Dodikovo ime ko kokarda sja;
ljepše je maštati o stolici u UN-u.
Ko zna hoće li nas priznati Mađarska i Srbija.

Ne, nemojte nas priznati,
OHR nam ode
Ostaćemo bez volje i nade
Neće biti priče o ratu i raspadu
Šta će onda SDA i HDZ da rade?

Ne, nemojte nas priznati
Ko će budžet punit?
Odlaze mladi, osta gerijatrija.
Privrede nema, svi bi u partiju
Lakše dobiti kredit, kada si BiH-a.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog