Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

1. aprilske šale, ali možda i nisu?

  • Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić, predsjedniku Republike Srpske Dodiku poklonila bisage, jer kako kaže „nije mogla da nađe tako veliki novčanik za keš“.

 

  • Udruženje građana Srpsko sabranje Baštionik predlaže da se iz matematičkih i fizičkih formula izbaci latinica i kako kažu „ako već moramo da koristimo arapske brojeve, neka nepoznate barem budu na ćirilici“.

 

  • Udruženje književnika Republike Srpske zahtijeva da se „Baja Mali Knindža uvrsti u srednjoškolsku lektiru“. Oni smatraju da je poezija ovog autora previše zahtjevna za razumijevanje učenicima u osnovnoj školi i da su njegovi slojeviti stihovi više primjereni srednjoškolcima“.

 

  • Udruženje građana Romanovi predlaže da Republika Srpska postene monarhija, obrazloženje koje su dali je kratko i jasno „da se ne lažemo, kralja imamo, a imamo i prestolonasljednika,“.

 

  • Udruženje građana Izbor je naš predlaže se sa stranim sudijama jednom zauvijek završi i traži da se „domaćim fudbalskim klubovima zabrani da igraju bilo kakve utakmice ako im sude strane sudije, bez obzira da li su glavne ili sporedne“. Predsjednik udruženja Dane Čanković traži da se ne uvodi VAR tehnologija na fudbalske terene, jer Republika Srpska je odlučna da svoje političke probleme riješava mirnim putem.

 

  • Mladi socijaldemokrati iz Rudog predlažu da se na ekonomske pritiske SAD na domaće banke odgovori uvođenjem trampe kao privremene mjere dok se vlast u Americi ne promijeni. Predložili su i slogan „vršiće se trampa, do pobjede Trampa“.

 

  • Nakon posjete vojnom aerodromu u Batajnici Vučić i Dodik su dobili letačke jakne na poklon, svi se pitaju šta će dobiti za poklon nakon najavljene posjete psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu?

 

  • Na Filozofskom fakultetu u Banjaluci danas se održava simpozijum sa temom „Ima li života prije smrti ili da li živimo u raju?“

 

  • Soroševci i nevladinići iz Republike Srpske pokrenuli su peticiju za pokretanje novog rata u BiH jer se nalaze u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Oni se pitaju „a šta ćemo mi da radimo i od čega da živimo 28 godina posle rata?“

 

  • Nakon što je u Istočnom Sarajevu napravljena još jedna zgrada sa 150 stanova predsjednik opštine Kalnovik Radomir Sladoje je predložio da se svi stanovnici opštine presele u nju. Gospodin Sladoje je kazao da je ta zgrada sasvim dovoljna da svi stanovnici ove opštine stanu u nju, a onda dodao „sve je lakše kada smo zajedno. Sada ćemo nastojati da iznajmimo našu opštinu stranim investitorima da rade sa njom šta žele, a novac ćemo iskoristiti za finansiranje stanovnika naše opštine tj. zgrade. Poslovne porostore u prizemlju ću iznajmiti sam sebi, jer tako je bilo i kada nismo bili u zgradi.“

 

  • Nakon gašenja računa u bankama zbog američkih sankcija, predsatvnici SDS-a i SNSD-a, angažovali bivšeg premijera Republike Srpske Gojka Kličkovića kao finansijskog konsultatnta. Gospodina Kličkovića zovu Koperfild za keš, jer šta je on svojevremeno radio sa kešom čista je magija. Gospodin Kličković je sa osmijehom prihvatio taj angažman i diskretno kroz brke prokomentarisao „trebaće mi veći gepek“.

 

  • Ministar turizma Denis Šulić je obećao da će sa gospodinom sobom biti na vi.

 

  • Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić donio odluku da se ukidaju redovne sjednice ove institucije, jer su postale besmislene.

 

Teško je kod nas razlučiti šta je zbilja, a šta šala, razlika je vrlo mala.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog