Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Borik neće pasti

Elem, neki dan smo mogli pročitati da je porodica Stanivuković, a samim tim i mlađani nam gradonačelnik Banjaluke, poklonio amfiteatar manastiru Gomionica.

I to je sasvim uredu i za pohvaliti, jer nema ništa ljepše nego se kulturno i duhovno uzdizati u našem gradu tj. 42 kilometra od centra i svjesni da nam je to omogućila gradonačelnikova porodica.

Istovremeno, u banjalučkom naselju Borik postoji jedan mali amfitetar prilično zapušten. On vam se nalazi tačno između Osnovne škole Vuk Karadžić i Beogradske ulice u srcu naselja Borik. Pored amfiteatra se nalazi i dječije igralište, parking i pijaca.

Manastira nema nigdje.

Taj mali amfiteatar nije predviđen „za književne i duhovne večeri, večeri poezije i glume i najljepše manifestacije koje prijaju ljudskoj duši“, već za rušenje.

Izmenom Regulacionog plana tu je planirana izgradnja dvije nove zgrade sa po 14 spratova.

Da pojednostavimo, odoše amfiteatar, parking i pijaca, ode sve u tri pizde materine, jer je nekome zinula guzica na pare.

Mlađani gradonačelnik Stanivuković se opasno razigrao pred izbore i krenuo da pravi parkove, na mjestima koja su već bila parkovi, ali sa manje zelenih površina. Neboderi se planiraju kao da smo u Njujorku. Betonira i asfaltira se nemilosrdno i brutalno, ako meni ne vjerujete pogledajte mu profil na Insatgramu.

Zaboravio je Stanivuković, da su SNSD i Srpska pravoslavna crkva, već polomili zube u Boriku, tačnije na onoj padini kod Osnovne škole Branko Ćopić i sad pravi istu grešku.

Jebiga, pametan čovjek se uči na tuđim, a budala na svojim greškama.

Na kraju moram vam priznati da se radujem budućim protestima, gdje ću zajedno sa SNSD-om i njihovim patuljcima iz vlasti da se borimo protiv PDP-a koji se isto ponaša kao i SNSD kada je bio na vlasti u Banjaluci.

Samo da upozorim gradonačelnika Stanivukovića, ovo nije Picin park i porodica Vulić, ovo je Borik, a Borik zna biti vrlo zajeban kada ga ne poštuješ.

 

Preuzeto sa blogger.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog