BiH

Zara pokrenula online prodavnicu u BiH

Zara je danas pokrenula online prodaju u BiH. Ovim lansiranjem Zara obilježava novu prekretnicu u kontinuiranom širenju svojih potpuno integrisanih trgovina i online modela širom svijeta gdje Inditex grupacija posluje.

Zara.com/ba će svojim internet kupcima u Bosni i Hercegovini ponuditi kompletnu kolekciju za žene, muškarce i djecu koja se nalazi u Zara trgovinama, počevši sa novom kolekcijom za proljeće/ljeto 2020.

Zara.com/ba dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku, dizajnirana tako da pruži korisniku jedno sasvim prijateljsko i ugodno iskustvo kupovine. Ideja je da kupci na internetu mogu komunicirati s brendom intuitivno, pretraživajući različite sekcije i kategorije proizvoda.

Web stranica je konfigurirana tako da omogućava kupovinu sa bilo kojeg mobilnog aparata i pretraživača dostupnog na tržištu na kojem Zara ima online prisustvo.

Prilikom online pretraživanja kupcima će direktno i automatski biti prikazane posljednje sekcije koje su posjetili, te će moći provjeriti dostupnost proizvoda u trgovini, ali i vidjeti preporučene artikle.

Kupci također mogu koristiti i novu online platformu koristeći Zara App (dostupnu za IOS i Android).

Sa ovim potpuno integriranim modelom, kupci koji kupuju putem interneta mogu odlučiti da kupljene proizvode prime direktno na adresu ili u obližnju trgovinu. Preuzimanje u Zara trgovinama je besplatno. Standardna cijena dostave na kućnu adresu je 7,95 KM, a besplatna je za kupovinu iznad 99,95 KM. Procjena vremena za sve načine isporuke je između 5 do 8 radnih dana na tržištu.

Prilikom zamjene ili vraćanja kupljenih proizvoda, kupci imaju mogućnost izbora povratka proizvoda putem interneta, ili u najbližoj trgovini u roku od 30 dana.

Zara kupci u Bosni i Hercegovini će moći da koriste servise koji su već dostupni na tržištu: namjenska e-mail kontakt adresa i chat za rješavanje bilo kakvih upita ili reklamacija u vezi s transakcijama.

Takođe, kupci mogu komunicirati sa Zarom putem brend social media kanala.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog