SARS-CoV-2

Kako je pandemija promijenila obrazovanje (FOTO)

Prema podacima UNESKO-a više od 72% učenika širom svijeta sada nastavu slušaju na drugačiji način. Zbog pandemije virusa korona 187 škola širom svijeta je zatvoreno- neke će ostati zatvorene i do kraja školske godine.

Približno 1.3 milijarde učenika širom svijeta je ostalo u svojim domovima kako se školska nastava naglo prekinula i premjestila na televizore i pametne telefone. Učitelji, nastavnici i profesori su, za veoma kratki vremenski period, svoja predavanja "preselili" u virtuelnu učionicu a roditelji su preuzeli novu ulogu učitelja kako je školovanje kod kuće za sada jedina opcija. 

U međuvremenu neke škole su otvorile vrata za učenike. Ti učenici sada moraju da poštuju nove mjere, poput socijalnog distanciranja i nošenja zaštitne opreme. Negdje je i obavezno da se mjeri temperatura prije ulaska u školu, a domari imaju puno posla dezinfikujući učionice i stolove. 

Tako piše Si-En-En, veliki je broj onih učenika koji su i dalje kući suočeni sa novim problemima. Obrok koji djeca pojedu u školi je nekada bio i jedini, a veliki broj djece širom svijeta nema pristup internetu ili ne posjeduju pametni telefon. Pojedine škole su se pobrinule za svoje učenike najbolje što mogu, pa su tako organizovane dodjele hrane i obezbjeđena je potrebna oprema da bi se nastava mogla da održi. 

Zbog pandemije i svih uvedenih mjera veliki je broj onih učenika koji će ove godine ostati bez proslave mature, odlaska na školske eskurzije, takmičenja. 

Budućnost obrazovanja je pod znakom pitanja.

 

Frontal/A.G.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog