Vijesti

Шеранић: За неколико дана на располагању више од 150.000 доза

Република Српска ће за неколико дана имати на располагању више од 150.000 доза вакцина против вируса корона, изјавио је јуче министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Шеранић је након што је био на дочеку од 80.000 кинеске вакцине Синофарм у Бањалуци рекао да ће број вакцина до краја маја, највјероватније, прећи 200.000.

- Значајно ћемо убрзати саму вакцинацију - рекао је Шеранић и додао да ће тиме заштити становништво и контролисати епидемију, те се вратити нормалном животу.

Шеранић је рекао да је Република Српска ове вакцине набавила кроз активности које је водила протеклих четири до пет мјесеци.

- Свако ко мисли да је ово лаган посао, вара се - навео је Шеранић.

Он је истакао да за 15-ак дана стиже и друга доза и захвалио Амбасади Кине у БиХ и компанији "Синофарм" за сарадњу и подршку, али и компанији БГИ која је донирала 5.000 пи-си-ар тестова које ће користити у Српској.

Што се тиче вакцине Спутњик, рекао је да је око 75.000 доза стигло у Српску, те да постоји најава да ће у наредном периоду имати и нових до 100.000 доза.

- Очекујем да се убрза начин испоруке тако да ће грађани имати могућност да и ту вакцину користе у Републици Српској - закључио је Шеранић.

 

Извор: срна

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog