Kultura

Počinje 21. Internacionalni džez festival na Zelenkovcu

Na Zelenkovcu kod Mrkonjić Grada večeras počinje 21. Internacionalni džez festival, na kojem će se predstaviti muzičari iz Austrije, Srbije, Hrvatske i BiH.

Organizator Boro Јanković rekao je Srni da je sve spremno za početak festivala i da su svi muzičari potvrdili svoj dolazak.

"Lijepo je vrijeme, sve je spremno, na kampu se postavljaju šatori i ima poprilično svijeta. Atmosfera je optimistična i očekujemo dobar festival", istakao je Јanković.

Danas će nastupiti Đelić/Marjanović/Strićević trio iz Beograda i "Alt begs" /Alt bags/ iz Novog Sada.

Sutra će se predstaviti Franolik Ćulap Gabrić /Franolic Ćulap Gabrić/ iz Zagreba, Antuan Sondi Handri iz Tuzle i "Јall aux yeux" iz Bihaća.

U subotu, 31. jula, na festivalu će nastupiti bendovi, "Gerecki" iz Novog Sada, Kvintet "?" iz Beograda, "Lesandram džez trio" /Lesandrum jazz trio/ iz Topole i "Reuf Јablan Reera" iz Beča.

Festival će biti završen u nedjelju, 1. avgusta, nastupima "Kajtez and The Gang" iz Banjaluke i "Bjuti duo" /Beauty Duo/ iz Prijedora.

Džez festival na Zelenkovcu je jedinstven i prepoznatljiv po izuzetno prirodnom ambijentu, izboru izvođača, načinu organizovanja i svojoj održivosti.

Pokrovitelj džez festivala je opština Mrkonjić Grad.

 

Izvor: nezavisne.com

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog