Region

Poštanske marke kao omaž Novaku Đokoviću

Pošta Srbije juče je predstavila jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih maraka "Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta", posvećenih najboljem sportisti Srbije, saopštila je Pošta Srbije.

Ovim povodom organizovana je svečanost u PTT muzeju, na kojoj je prisustvovao i Novak Đoković.

Kako je navedeno u saopštenju, ovo je prvi put u filatelističkoj istoriji Srbije da je na markama predstavljen sportista.

Navedeno je da Đoković zaslužuje ovakvo priznanje, jer je najbolji teniser današnjice i najbolji sportista u istoriji srpskog sporta, kao i veliki humanista i filantrop, čija je fondacija, između ostalog, pomogla rekonstrukciju 48 vrtića i obezbijedila podršku u radu za 2.200 učitelja i nastavnika širom Srbije.



Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević je rekao da je Pošti čast da u godini koja je najznačajnija za karijeru Novaka Đokovića, predstavi filatelističko izdanje posvećeno najboljem srpskom sportisti svih vremena.

Pošta kao nacionalna institucija, kaže Đorđević, na ovaj prigodan način odaje priznanje i zahvalnost države Novaku Đokoviću za njegova sportska postignuća i sve što svojim javnim i humanitarnim radom čini za dobrobit građana Srbije i njen ugled u svijetu.

Marke prikazuju Novaka Đokovića na teniskom terenu i njegove sportske uspjehe: 350 sedmica na prvom mjestu ATP liste, sedam puta broj 1 na kraju kalendarske godine, osvojenih 20 grend slem titula i 37 Masters turnira, 86 ATP turnira, jedini u “otvorenoj eri" koji je najmanje dva puta osvojio svaki grend slem - Australijan open (9), Rolan Garos (2), Vimbldon (6) i US open (3) i, poslije Roda Lejvera, jedini sa četiri grend slem titule u nizu, pet puta osvajač završnog mastersa ATP tura, bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Dejvis kupa, ATP kupa, i četiri puta najbolji sportista svijeta.

Umjetničku realizaciju ovih poštanskih marki potpisuje kreator maraka Pošte Srbije Boban Savić.

 

Izvor: tanjug 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog