Region

Hrvatski saborski zastupnik dao podršku Novaku Đokoviću (VIDEO)

Marin Miletić, zastupnik u hrvatskom Saboru ispred stranke MOST, pružio je podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koji se nalazi u hotelu za migrante u Australiji, zbog problema koji su nastali nakon njegovog sletanja u Melburn, gde je trebalo da nastupi na turniru Australian open.

Miletić je u video snimku okačenom na njegovom Jutjub kanalu naveo da su Đokovića u Australiji „stavili u azil“, te da je u pozadini slučaja „nešto mnogo veće“.

„Australija je država koja je nekim tiranskim metodama vakcinisala gotovo 80 posto svega što hoda. Sada ta ekipica, danas (6. januar, dan kada je video obiavljen) ima 75.000 zaraženih. I onda oni ne puste jednog od najboljih sportista sveta, a definitvno jednog od najboljih tenisera ikada, koji je preboleo kovid i ima jak imuni sistem, na taj turnir (Australian Open). Koja hrpa budaletina“, prokomentarisao je ovaj saborski zastupnik.

Miletić je naveo i da će u daljem periodu najbitnija biti podela na one „koji svojim tolerantnim starkama, a neki i čizmama, gaze nama po glavama i koji nas žele gušiti, i na nas koji im to nećemo dozvoliti“.

Ovaj mostovac je na početku i kraju snimka čestitao Đokoviću i svim pravoslavnim vernicima Božić.

Miletić je objavio i tekst podrške Đokoviću na svojoj Fejsbuk stranici, u kom mu teniseru poručuje da izdrži i da „još malo padaju redatelji sjena“.

„Australija, kao i oni covidofundamentalisti koji brane ovu tiraniju i progon građana i uništavanje slobode (vjerojatno i još puno toga poput zdravlja ljudi radi svih tih mjera) sline nad time da su onemogućili Đokoviću dolazak na svjetski poznati turnir“, napisao je Miletić na svojoj Fejsbuk stranici.

Marin Miletić je saborski zastupnik stranke MOST, stranke koje je nastala 2012. kao platforma nezavisnih listi. Danas je MOST stranka desnog centra.

Predsednik stranke je psihijatar Božo Petrov, a MOST, nakon parlamentarnih izbora 2020. godine ima osam saborskih zastupnika. Stranka je poznata po konzervativnim stavovima i populizmu.

Miletić je u aktivno bavljenje politikom ušao 2020, nakon što je u 2019. odlukom Riječke nadbiskupije premešten iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u kojoj je radio kao veroučitelj, nakon 14 godina predavanja u toj školi.

Zbog takve odluke, koja je usledila nakon Miletićevog govora na protestu prosvetara u kom je potkačio premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, protestvovali su učenici pomenute gimnazije, koji su želeli da Miletić u njoj ostane.

Danas je poznat po stavovima protiv mera za suzbijanje kovid pandemije, obavezne vakcinacije, vakcinacije dece vakcinama protiv korona virusa. Miletić je i sam preležao kovid u oktobru 2020. godine.

 

Izvor: danas.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog