Kultura

Vil Smit 10 godina ne smije na dodjelu Oskara

Odbor američke Akademije za film odlučio je juče da zabrani glumcu Vilu Smitu učešće na svim događajima u organizaciji akademije, uključujući dodelu Oskara, u narednih 10 godina.

Kako je saopštila Akademija, ta odluka je doneta nakon što je Smit tokom ovogodišnje ceremonije dodjele najvećih filmskih nagrada Akademije ošamario voditelja Krisa Roka.

U saopštenju se ističe da je 94. ceremonija dodjele Oskara trebalo da bude „proslava brojnih pojedinaca u filmskoj zajednici koji su odradili nevjerovatan posao u prethodnoj godini”, ali da su ti momenti pali u sjenku „neprihvatljivog i štetnog ponašanja Vila Smita”, prenosi Tanjug.

Vil Smit se 1. aprila povukao iz članstva američke Akademije za film, pošto je na dodjeli Oskara ošamario komičara Krisa Roka. Smit je saopštio da će prihvatiti i druge sanckije koje Akademija bude uvela zbog tog incidenta.

Smit se tokom dodjele Oskara, 27. marta, popeo na binu i ošamario Krisa Roka, zbog njegove šale na račun Smitove supruge Džejde Pinket Smit, koja je obrijana do glave jer pati od alopecije.


Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog