Zanimljivosti

Vojska SAD: Susreti sa NLO česti, a za neke nema objašnjenja

Susreti sa NLO su česti i iznova se dešavaju, rekao je mornarički obavještajni oficir tokom prvog javnog kongresnog saslušanja vojnih zvaničnika pred Kongresnim obavještajnim komitetom.

Tokom saslušanja, čelni obavještajni zvaničnik Pentagona Ronald Moultri istakao je da se rigoroznim analizama može utvrditi porijeklo i idenfikovati većina NLO, ali ne svi.

„Svaki objekat sa kojim se susretnemo najvjerovatnije može da bude izolovan i identifikovan“, rekao je Moultri.

Od 2004. do 2021. godine ukupno je zabilježeno 140 susreta, od kojih je većina identifikovana. Jedanaest slučajeva bili su bliski susreti sa vojnim avionima.

Mali broj incidenata, međutim, i dalje čekaju na objašnjenje. Jedan od takvih desio se 2004. godine kada su se piloti u Pacifiku susreli sa objektom koji se spuštao hiljadama metara prije nego što je stao i lebdio.

Skot Brej objašnjava jedan od incidenata

U još jednom incidentu, koji je prvi put javnosti predstavljen juče, objekat je snimljen kako proljeće pored američkog vojnog aviona.

„Postoji mali broj susreta čije karakteristike letova ne možemo da objasnimo sa podacima koji su nam na raspolaganju“, rekao je zamjenik direktora mornaričke obaveštajne službe Skot Brej.

Želeći da pojasni da ovi susreti najvjerovatnije nemaju veze sa vanzemaljcima, Brej je istakao da do sada nije pronađen nikakav organski ili neorganski materijal, kao da nije otkrivena nijedna olupina.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog