Region

Abazović najavio da će spomen-ploča u Morinju biti uklonjena, a tekst redigovan

Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović najavio je da će spomen-obilježje postavljeno u nekadašnjem logoru JNA u Morinju morati da bude uklonjeno, a potom postavljena nova tabla sa ispravljenim tekstom i u skladu sa zakonom.

Abazović je novinarima rekao da niko nije protiv table, ali da ona ne može biti postavljena protiv zakona. „Mi možemo da zakonski postavimo tablu i onda će to biti zadovoljavajuće. Problem je i tekst na toj tabli, to će morati da se koriguje, jer ispada da Crna Gora nikakve veze sa tim nema”, naveo je Abazović, prenosi Tanjug.

Abazović je nakon smjene ministara odbrane i spoljnih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića formalno preuzeo MVP, dok je resor odbrane dodijelio aktuelnom ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću.

Spornu spomen ploču su 10. oktobra otkrili smijenjeni ministri Konjević i Krivokapić zajedno sa hrvatskim kolegama, šefom diplomatije Gordanom Grlicom Radmanom i ministrom branilaca Tomom Medvedom.

Ploča je postavljena bez neophodne dokumentacije, a Državna inspekcija naložila je njeno uklanjanje, ali priipadnici Vojske CG nisu dozvolili ulazak inspektora bez izričite saglasnosti Ministarstva odbrane.

 

Povezani članci: Crnogorska vojska spriječila uklanjanje sporne spomen-ploče u Morinju

 
Izvor: politika.rs

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog