Region

Milanović: Boli me da vidim da je Republika Srpska obnovila više kuća na Baniji nego hrvatska vlada (VIDEO)

Predsjednik Republike Zoran Milanović prozvao je vladu zbog nedovoljno brze obnove zemljotresom pogođenih područja, posebno Banije, rekavši kako je napravljeno "zastrašujuće malo" te da ga "boli vidjeti da je Republika Srpska obnovila više nego hrvatska vlada".

"O Baniji je rečeno sve, nakon dvije godine strpljenja osjećam potrebu da nešto kažem", počeo je Milanović. "Nakon dvije godine napravljeno je 6 obiteljskih kuća. Na 80-ak ih se radi. Manje od sto", kazao je.

"Ispada da se ovdje nije napravilo ništa. Govori se o 4700 objekata gdje su bili nadzirani radovi rekonstrukcije. To može biti poštanski sandučić ili dio dimnjaka. To je ništa. Ovo je zastrašujuće. Dobili smo novac iz EU, dijeli se nemilice. Mi smo i dalje u EU najlošiji po realizaciji dostupnih sredstava, to su brojke. To više nije trend, to govori o odnosu prema poslu", rekao je.

"Ja ne mogu držati odgovornim nikoga osim vlade", rekao je. "Nakon rata se odmah gradilo, to je nicalo kao gljive nakon kiše. Mnogi ljudi iz građevine tada su imali posla. Stvarno se gradilo. To je bilo za vrijeme Tuđmana. U mojoj vladi imali smo tu Gunju, posao je u godinu dana napravljen", rekao je.

"Tada nije bilo europskog novca, imali smo samo naš proračun koji je uvijek bio na rubu pucanja. Morali smo jako paziti kako i na što trošimo svaku kunu i euro", rekao je.

"Nisam išao tamo jučer i danas. Nisam inspektor. Ići ću nakon Nove godine. Boli me vidjeti da je Republika Srpska obnovila više nego hrvatska vlada. Ili malo manje. To je tužno", rekao je.

 

 

 
Izvor: index.hr

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog