Banja Luka

Hiljadu srpskih zastava na banjalučkim ulicama povodom Dana Republike Srpske

Ulicama Banjaluke vijori se oko hiljadu zastava Republike Srpske koje su postavljene povodom 9. januara - Dana Republike Srpske, rečeno je u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove.

Zastave su postavljene na glavnim saobraćajnicama kroz centar grada, odnosno u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Mladena Stojanovića, Vuka Karadžića i Aleji Svetog Save, te duž zapadnog tranzita - od prijedorske petlje do Ulice Ranka Šipke.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godina postojanja. Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Svečani defile povodom Dana Republike - 9. januara prvi put ove godine biće održan u Istočnom Sarajevu. Dan ranije će biti održana Svečana akademija u Banjaluci.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik poručio je da će svečani defile i svake naredne godine biti u drugom gradu, čime će se Dan Republike pokazati kao integrativni praznik, koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku.

 

Izvor: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog