Kultura

Сутра у Бањој Луци изложба поводом 25 година Академије умјетности

Изложба “25 година Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци” биће отворена сутра 26. јануара у 19.00 часова у Музеју савремене умјетности.

Ријеч је о заједничкој изложби Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци и Музеја савремене умјетности Републике Српске, поводом 25 година успјешног рада и развоја Академије.

Обиљежавање ове значајне године за Академију умјетности почиње изложбом умјетничких дјела свих наставника и сарадника који раде и који су радили на студијском програму Ликовне умјетности, чији се умјетнички радови могу посматрати као саставни дио наставног процеса од оснивања Академије умјетности до данас. Изложбена поставка обухватиће радове педесет ликовних стваралаца са више од осамдесет дјела која су излагана на регионалним и свјетским изложбама савремене умјетности.

Изложба радова професора, наставника и сарадника студијског програма Ликовних умјетности организована је сарадњом Академије умјетности и Музеја савремене умјетности Републике Српске и представља континуитет успјешне сарадње двије институције коју је до сада обиљежило много заједничких изложбених пројеката и едукативних програма.

Академија ће током ове године свој важан јубилеј обиљежити Свечаном академијом, као и низом манифестација и догађаја, те су, поред поменуте изложбе, у плану и објављивање монографије, традиционални Дани Владе С. Милошевића, Позоришни академски фестивал (ПАФ), Свјетски дан музике, као и Годишња изложба радова студената Академије.

Током трајања изложбе у Музеју савремене умјетности посјетиоци могу да очекују бројне пратеће догађаје, као и низ других активности на којима ће учествовати сви студијски програми Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, што укључује представе, концерте, предавања, радионице и друге садржаје, а изложба ће бити отворена до 26. априла 2023. године.

 

Извор: mreza-mira.net 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog