Sport

Zvezda fascinantnim preokretom do finala Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad Partizanom 83:75 u "Čairu". Rival će crveno-belima biti Mega.

Partizan "prosuo" 18 poena prednosti, Zvezda bez Duška Ivanovića tokom većine duela.

Crvena zvezda je uspela da se vrati sa 18 poena minusa i bez Duška Ivanovića, isključenog sredinom druge deonice, ostvari trijumf nad "večitim" rivalom, najznačajniji u dosadašnjem toku sezone.

Partizan je imao blagu prednost na startu utakmice. Blokada Smailagića na zakucavanju Petruševa, pa sviran faul Lazarevića na Panteru na polovini terena, pokrenuli su burne rekacije kod Duška Ivanovića.

Trener Crvene zvezde je tvrdio da je Petrušev zaustavljen ličnom greškom. Dobio je prvu tehničku, pa ubrzo i drugu, samim tim isljučujuću, ostavivši svoj tim bez glavnog trenera na sredini druge deonice. Rival je iskoristio priliku za rast razlike, koja je krajem četvrtine došla i do 18 poena viška 44:26. Iskusni pojedinci u Zvezdi nisu klonuli duhom i smanjili su na 44:34 na poluvremenu.

Zvezdi je prijala velika pauza. Kampaco otvara rešeno treću deonicu, napada koš, izvlači faulove i sa penala "krcka" prednost rivala. Uključuje se i Vildoza, a na kraju deonice Filip Petrušev kreće u poenterski niz.

Na drugoj strani, Partizan ima probleme u napadu, šutiraju daleke i teške trojke, a Egzum i ledej koji su pravili razliku ulaze u probleme sa faulovima.

Nemile scene na startu poslednje deonice. Sudije napupštaju teren zbog bačenih predmeta i kreće duža pauza. Arbitri su uputili poslednju opomenu ili sledi prekid meča. Zvezda je uz tom trenutku vodila 69:60.

Crveno-beli se nisu pokolebali, a Partizan se trudio da se vrati. Trojka Pantera je smanjila zaostatak na 77:72, ali do preokreta nije došlo.

Prvi strelac pobedničkog tima bio je Luka Vildoza sa 15, Filip Petrušev i Nemanja Nedović su postigli 14, Luka Mitrović i Fakundo Kampaco po 12 poena.

Kod Partizana je Džejms Naneli bio najraspoloženiji sa 19 poena. Zek Ledej je brojao do 16, ali je dvocifren bio već u prvom poluvremenu, probeli sa faulovima su ga sprečili da ostvari ozbiljniji učinak. Matijas Lesor je dao 13, a Kevin Panter 12 poena.

Crvena zvezda će u finalu u petak protiv Mege imati priliku da kompletira niz od tri titule u nacionalnom Kupu zaredom.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog