Republika Srpska

U Laktašima Međunarodna konferencija zanatstva i preduzetništva

U Laktašima je danas pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika počela prva Međunarodna konferencija zanatstva i preduzetništva Srpske koja se održava s ciljem promovisanja važnosti ove djelatnosti za republičku privredu.

Konferenciju, koju organizuje Zanatsko-preduzetnička komora regije Banjaluka, nakratko je ličnim prisustvom podržao Dodik, a onda otišao na ranije ugovoreni sastanak sa šefom Delegacije EU u BiH Јohanom Satlerom.


Skupu prisustvuju ministar privrede i preduzetništva Srpske Vojin Mitrović, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, potpredsjednici Narodne skupštine Anja Ljubojević, Petko Rankić i Mirsad Duratović, gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić i brojne diplomate u BiH.

Prisustvuju i predstavnici kompanija, preduzetnici iz zemalja regiona, ali i najrazvijenijih zemalja EU, poput Njemačke, ljudi iz Obrtničke komore Hrvatske, Privredne komore Srbije, Zanatske komore Crne Gore, privredne komore iz kantona i Federacije BiH, Spoljnotrgovinske komore BiH...

U Srpskoj posluje oko 25.000 zanatsko-preduzetničkih firmi koje prema nekim podacima okupljaju 50.000 radnika.

Zanatsko-preduzetnička komora regije Banjaluka je samostalna, stručno-poslovna, nevladina i neprofitna organizacija, koja okuplja oko 11.000 samostalnih preduzetnika u 14 opština navedene regije.

Pokrovitelji Međunarodne konferencije zanatstva i preduzetništva Srpske su i Ministarstvo privrede i preduzetništva i grad Laktaši.

 

Izvor: rtrs.tv

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog