Region

Drugi krug izbora, Crna Gora bira predsjednika

Milo Đukanović ili Jakov Milatović – državljani Crne Gore danas u drugom krugu izbora odlučuju ko će biti predsjednik države. Pravo glasa ima nešto više od 542.000 građana. Biračka mjesta otvorena su od 7 do 20 časova.

Otvorena birališta u Crnoj Gori

Biračka mjesta za drugi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori otvorena su u sedam sati. Građani će moći da glasaju do 20 časova.

Dan odluke u Crnoj Gori. Za predsjednika države, u drugom krugu, biće izabran kandidat koji je dobio veći broj glasova izašlih birača.

U prvom krugu izbora, koji je održan 19. februara, nijedan od kandidata nije dobio više od polovine glasova, pa se dvojica kandidata koja su osvojila najveću podršku nadmeću u drugom krugu.

Kandidat DPS-a Milo Đukanović je u prvom krugu osvojio 35,37 odsto glasova, dok je kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović imao podršku 28,92 odsto birača.

U drugom krugu građani Crne Gore posljednji su put birali predsjednika prije 26 godina. Ti izbori ostali su upamćeni i po rekrodnoj izlaznosti od 73 odsto. Posmatrači ne očekuju toliku izlaznost ovoga puta, ali očekuju veću nego prije dvije nedjelje, kada je na biralište izašlo 64 procenta građana.

Glasačko pravo na predsjedničkim izborima ima 542.154 građana. Najviše birača je u Podgorici – 143.608, a najmanje u Šavniku – 1.777.

Biračka mjesta bila su otvorena od 7 do 20 sati, a prvi preliminarni rezultati očekuju se oko 21 sat.

 

Izvor: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog