Banja Luka

Kupci stanova u banjalučkom naselju Novi Borik izašli na proteste

Nezadovoljni kupci stanova u zgradama D-8 i D-7 održali su proteste ispred kompanije “Ekvator” u Banjaluci.

Kako je istaknuto na protestu, više od 130 ih je kupilo stanove.

Grupa kupaca stanova u zgradama u naselju Novi Borik koja je od firme „Ekvator“, odnosno Đorđa Davidovića, kao vlasnika ove kompanije, uredno kupila stanove u izgradnji danas  se okupila ispred kompanije kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i životnu muku.

“Nakon više puta probijenih rokova i neispunjenih obećanja o kraju izgradnje zgrade D-8 i početka gradnje zgrade D-7, to se još nije desilo, te zgrada D-8 nije niti blizu završetka gradnje iako je prvobitno trebala da se završi u maju 2018. godine”, kazao je Ranko Kovačević.

Kako kažem vrijeme je odmicalo, a i onako slabi i nedovoljni radovi na izgradnji zgrade D-8 su sve više posustajali, tako da već punih šest mjeseci nema skoro nikakvih radova na toj zgradi.

“Izgradnja zgrade D-7 nije ni počela iako su ljudi uplatili novac još prije 4-5 godina”, kazao je on.

Nezadovoljni ovim okolnostima kupci ovih zgrada se pitaju šta je sa njihovim novcem, a kako kažu, više puta su od Davidovića tražili da preduzme adekvatne mjere da se gradnja ovih zgrada nastavi masovnim i neprekidnim radovima.

“Prijeti nam trajni gubitak i stana i novca jer je sasvim očigledno da Davidović nema namjeru da završava naše zgrade”, kazali su kupci, te dodali da su neki od njih već umrli, a nisu dočekali svoje stanove, neki su se teško razboljeli.

“Posebno nas brine što ovdje nije pitanje kada će naši stanovi bti gotovi već da li će uopšte biti gotovi jer smatramo da je naš novac Davidović, potrošio u renoviranje svog hotela Slavija“, istakli su oni.

Isto tako, kako kažu potenciraju i odgovornost gradske uprave za ovu situaciju jer nikome nije jasno kako bilo ko može da gradi i useljava stambene zgrade bez potrebnih dozvola.

 

Izvor: nezavisne.com 
Foto: tviter/@ProtaAleksa
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog