Sport

Jokić postaje sinonim za rušenje rekorda, postigao 53 poena protiv Finiksa (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić iz utakmice u utakmicu u NBA ligi ruši neke rekorde, a tako je bilo i sinoć u porazu svog Denvera od Finiksa rezultatom 129:124, čime je polufinalna serija Zapadne konferencije play-offa izjednačena na 2-2.

Jokić je u sinoćnjem meču ubacio 53 poena uz nevjerovatan šut iz igre, s kojim je ubacio 20 od 30 pokušaja, a 11 od 13 pokušaja je bio precizan s linije za slobodna bacana. Kako je uz sve to imao 11 asistencija, uspio je srušiti još jedan rekord.

Naime, Jokić je postao prvi centar koji je u utakmicama play-offa ostvario više od 50 ubačenih poena i više od 10 asistencija, ali na njegovu žalost, nije uspio pomoći svom timu da dođe do treće pobjede protiv Finiksa.


Iako je bio jako raspoložen za igru, na kraju se nije mogao nositi sa razigranim Durantom i Bookerom, koji su ubacili po 36 poena. Upravo je Durant nakon utakmice odao počast Jokiću.

"On je nevjerovatan, jak je i ne promašuje. Kada gledate kako puca loptu, pomislite da neće pogoditi, a on je ubaci. Nevjerovatan je", rekao je Durant.


Podsjećamo, Jokić je u trećem meču play-offa protiv Finiksa takođe srušio jedan rekord te postao prvi igrač koji je ubacio više od 25 poena te dodao učinak od više od po 15 skokova i asistencija.

 

Izvor: klix.ba 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog