Muzika i film

Večeras počinje 29. izdanje Sarajevo Film Festivala

Večeras će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, po 29. put, početi Sarajevo film festival.

U Sarajevo su stigli i još stižu brojni učesnici, a istovremeno sve vrvi i od turista. Neki od njih podijelili su svoje utiske za N1.

Već nekoliko dana građani užurbano kupuju ulaznice za filmske projekcije. Festival će biti otvoren premijerom filma Kiss the Future.

"To je veliki praznik filmske umjetnosti, ali i susreta među ljudima, praznik filmske industrije, gdje se pod prijatnim okolnostima i domaćinskim odnosima prema gostima stvaraju i poslovi. Ljudi ovdje planiraju budućnost i zajedničke projekte, to unaprijeđuje filmsku industriju ne samo u našoj regiji, nego u cijelom svijetu”, poručila je za N1 selektor takmičarskog programa Rada Šešić.

Na 29. izdanju SFF-a biće prikazano više od 220 filmova iz cijelog svijeta, a čak 49 premijera iz regije Balkana. Projekcije filmova biće prikazane na više od 30 lokacija u Sarajevu, a brojne projekcije biće prikazane i u Mostaru i Tuzli.

Ovogodišnje izdanje SFF-a trajaće do 18. avgusta, kada će na zatvaranju festivala ispred Vječne vatre nastupati ukrajinski elektronski dvojac Artbat.

Za sve one koji ove dane provode u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, važno je naglasiti da od danas počinju i izmjene u režimu javnog gradskog prevoza, a koje će trajati sve to kraja Festivala.

Izvor: nezavisne.com/n1info.ba



Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog