Muzika i film

Nagradu "Milan Mladenović" dobila grupa Ljubičice

Srpski rok bend Ljubičice sa pjesmom "Dok čekamo pad" dobitnik je nagrade "Milan Mladenović" za 2023. godinu koju dodjeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pjesmu u regionu.

Odluku da grupa Ljubičice iz Pančeva ponese ovo priznanje donio je regionalni stručni žiri - Ana Đurić Konstrakta (Srbija), Branka Glavonjić (Srbija), Boris Leiner (Hrvatska), Zoran Predin (Slovenija) i Marko Šelić Marčelo (Srbija).

- Najponosniji smo na ovo što se sad desilo. Ovo je stvarno prelijepo - rekao je Vuk Stevanović, član grupe Ljubičice.

Zadužbina je saopštila da je ovo prvi put da se nagrada dodjeljuje van Beograda - u Makarskoj, rodnom gradu Milanove majke Danice.

- Osim što je Makarska rodni grad Milanove majke Danice, i što mu je dugo bila ljetnji dom, Milanu Mladenoviću bila je i inspiracija za mnoge pjesme, posebno za "Modro i zeleno", čiji naslov savršeno opisuje ambijent novog muzičkog festivala koji se održava 21. i 22. septembra, a u okviru kojeg je upriličena i svečanost povodom dodjele nagrade "Milan Mladenović". Festival Modro i zeleno je rezultat saradnje Zadužbine, Grada Makarska, Turističke zajednice Makarska i Malakološkog muzeja - navedeno je u saopštenju.

Kako je pojašnjeno, nagrada "Milan Mladenović" je više od pukog priznanja.

- Ona je simbol inovacije, hrabrosti i umjetničkog izraza. Ona odaje počast onima koji se usude da kroče sopstvenim putem, odolijevajući pritiscima konformizma. Kroz nagradu i Milanov duh nastavlja da živi, inspirišući nove generacije da budu odvažne, autentične i strastvene u svojoj umjetnosti - pojašnjeno je iz Zadužbine.

Nagrada "Milan Mladenović" ima tendenciju da skreće pažnju na što više talenata, pa je iz godine u godinu dopunjavala nagradni fond, koji osim novčane od 3.000 evra i statuete, podrazumijeva nastup na sljedećem Egzit festivalu.

 

Izvor: agencije 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog