Svijet

Admiral Sokolov „vaskrsao” na sastanku kod Šojgua

Komandant Crnomorske flote nije poginuo u napadu na Sevastopolj kako su to tvrdili u Kijevu.

Rusija je preksinoć napala Ukrajinu sa 38 dronova „šahed”, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage navodeći da je 26 dronova oboreno. Region Odese je među oblastima koje su bile na meti napada ruskih snaga, a posebno je ciljana luka Izmail, javlja AP.

„Lučka infrastruktura je pogođena u distriktu Izmail”, rekao je jedan zvaničnik, dodajući da su ranjena dva vozača kamiona. Po njegovim rečima oštećen je kontrolni punkt, skladišta i oko trideset kamiona.

Rečna luka Izmail koja se nalazi na Dunavu, na granici s Rumunijom, postala je jedan od glavnih puteva za izvoz ukrajinskih poljoprivrednih dobara od kada je Rusija u julu izašla iz sporazuma o žitaricama kojim je tokom prethodnih godinu dana omogućen slobodan tranzit tih proizvoda, navodi Beta.

Komandant ruske Crnomorske flote Viktor Sokolov pojavio se juče, dan nakon što je Kijev saopštio da je poginuo u ukrajinskom napadu na Sevastopolj, na snimku sa sastanka održanog u ruskom Ministarstvu odbrane. Na video-snimku i fotografijama koje je objavilo to ministarstvo, vidi se da Sokolov prisustvuje sednici kojom predsedava resorni ministar Sergej Šojgu, prenosi Rojters.

Snimak je prikazan na ruskoj državnoj televiziji.

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio je prekjuče na svom nalogu na platformi „Iks” da je Sokolov poginuo u prošlonedeljnom ukrajinskom napadu na Sevastopolj, sa još 34 ruska oficira.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog