Region

Вучић: Убијени Срби за мене никада неће бити терористи

Србија је прогласила Дан жалости због свих убијених лица у Бањској - и због убијених Срба и због убијеног приштинског полицајца, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је истакао да за њега као предсједника Србије "момци страдали у Бањској никада неће бити терористи".

- То су породични људи, очеви. Тражићемо да нам покажу слике како се догодило убиство. Они су постављали барикаде, а не замке због Куртијевог терора. Полицајац је рањен од експлозива, послије је почела пуцњава. То не објашњава природу дјела, али објашњава информације - рекао је Вучић у емисији Око интервју на РТС-у.

Коментаришући изјаву премијера Албаније Едија Раме који је казао да је одређивање Дана жалости "најгори сигнал који је Србија могла да пошаље", Вучић је нагласио да Рама није говорио истину.

- Истина је да су српске општине на сјеверу КиМ прогласиле Дан жалости због убијених Срба. Ми смо прогласили Дан жалости због свих догађања и свих убијених лица. Није први пут да Рама не говори истину - рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да су "из угла Устава Републике Србије сви држављани Србије".

- То је цивилизацијска, озбиљна и одговорна одлука - поручио је Вучић.

Он је истакао да ће се Србија понашати као правна држава и да су "били запрепашћени" чињеницом да Еулекс ћути и не иде у оперативну акцију.

- Они су задржани у оперативној сали гдје су пратили гдје се ко креће. Чудно је да сви ћуте о томе. Кажу да су одбијени од Приштине јер је Приштина знала кога шаље у акцију и шта је намјера према Србима. Одбијајући Еулекс кренули су да убију све Србе - додао је Вучић.

Вучић је поручио да "у спречавању Еулекса и потјери нису била само лица са КиМ, већ специјализована лица за борбу против Срба, попут лица са прешевске територије, позната по кривичним дјелима у Србији.

- Ти и слични плаћеници били су у акцији. Добро обучени, не претјерано храбри јер су тукли снајперима - каже Вучић.

Одговорајући на питање гдје се налази Милан Радојичић, Вучић је рекао да се он никада није скривао и није стидио своје улоге.

- Друго је што ја мислим о нечему што се догодило и Србији ништа добро није могло да донесе. Одговориће позиву, налази се на територији централне Србије. Није рањен. Постоје ствари и питања на које ће морати да одговори надлежним органима - рекао је предсједник Србије.

 

Извор: агенције/ртрс 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog