Muzika i film

"Blue" је песма коју можете да посветите својој љубави...

Аргентинка и Новосађанин освајају Америку!

Иза једног од визуелно најзанимљивијих спотова, који су се на популарном сервису за промоцију музичких видеа ВЕВО појавили у последње време, стоји – Новосађанин.

„Невероватан музички и визуелни блокбастер, који изненађује својом атмосфером, стилом и естетиком”, објавио је, рецимо, критичар Federico Croce за МДЗ, најутицајније аргентинско гласило, о песми „Блу”, коју потписују - Аргентинка и Србин: певачица и тектописац Франческа Роџерон и композитор и продуцент Филип Блажић, удружени у бенду “Hello, I love you“.

Филип је, иначе, рођен у Новом Саду 1999. године, и пре но што је отишао на даље школовање у Сједињене Америчке Државе, завршио је билингвални, природно-математички смер у Гимназији “Јован Јовановић Змај”. Паралелно се, међутим, развијала и његова музичка каријера, будући да је још као тинејџер почео озбиљније да компонује, а једна од његових песама је освојила и прво место на српском републичком текмичењу средњо- школских демо-снимака.

Чињеница да је Филипа истовремено занимала и музичка продукција, односно снимање звука и аудио пост-продукција, одвела га је 2017. на музички летњи камп на Универзитету Јузне Калифорније у Лос Анђелесу. Следећи корак биле су студије музичке продукције на Los Angeles College of music, где је награђен и стипендијом. Током школовања је наставио и да компонује, као и да сарађује са разним извођачима у низу пројеката, што као продуцент, што свирајући гитару и бас гитару.

Последњих годину и нешто више везан је за NightBird Recording Studios у Западном Холивуду, а уједино ради и на неколико пројеката у свом студију. Један од њих је управо “Hello, I love You”, који је покренуо са Франческом. У овом пројекту Филип је не само продуцент и композитор, него и извођач, инежењер звука и микс/мастер инжењер.


Фото: Сцена из спота за песму "Blue"

– Песми „Блуе” сам, осим кроз ауторство, допринео и тако што сам свирао све инструменте на снимку, а такође био и аранжер, музички продуцент, тон-мајстор и микс/мастер инжењер – каже нам Филип кроз смех, додајући да је Франческа написала текст песме и била носећи вокал, али је отпревала и све пратеће вокале, те била и саветник у коначној фази музичке продукце. „Блу” су, заправо, Франческа и њена пријатељица са студија, Еквадорка Карен Ледесма, написале 2020, али је Филип ове године нумери дао коначан музички изглед. Сам спот је режирао Хоакин Инзуа, сниман је у Аргентини, а значајну улогу у његовој реализацији имао је познати визуелни уметник Serhio Royerone. Осим тога што се у цео пројекат укључио као арт-директор, видео је сниман у чувеној вили “Ла Албороза”, која је уједино и његов дом и уметнички студио.

– „Блу” је песма коју можете да посветите својој љубави. Има много значења, а у суштини говори о томе како је добро текла веза док један од партнера није отишао. Зато постоји стих у коме се каже: Обећао си ми ружичасто па си ми дао плаво, што на енглеском може да значи и тугу” – појашњава Филип. – У видеу смо ипак одлучили да у првом плану буде потрага за лепотом. Сама песма се на неки начин и поиграва емоцијама, а ми смо у споту желели да покаже емоције кроз лепоту и уметност. И одлучили смо се на то да кулисе буду предмети донети са различитих места у свету...

Филип је у међувремену објавио и музички материјал под називом „Ambient Volume One (Beaches)", док је бенд “Hello, I love You” припремио нови сингл “Muchacha (Ојос Де Папел)”. „Ускоро ће их бити још”, најављују Филип и Франческа, јер у плану је издање ЕП албума, снимање нових спотова, те наступи, што виртуелни, што на конкретним локацијама.

Иза једног од визуелно најзанимљивијих спотова, који су се на популарном сервису за промоцију музичких видеа ВЕВО појавили у последње време, стоји – Новосађанин

Извор: dnevnik.rs/М. Стајић

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog