Kultura

Бити на Дучићевом путу значи бити на добром путу

Пјесничко вече "На Дучићевом путу" одржано је у Требињу, чиме су завршене овогодишње "Дучићеве вечери поезије", које су биле посвећена српском великану Јовану Дучићу.

Своје стихове Дучићу у част говорили су пјесници Ђорђо Сладоје, Ђорђе Нешић, Видак Масловарић, Славомир Гвозденовић, Милан Михајловић, Новица Ђурић и Будимир Дубак.

Стихове су говорили и пјесници Жељка Аврић, Братислав Р. Милановић, Мирјана Булатовић, Бранко Стевановић, Јован Братић, Селимир Радуловић и Јефто Одавић.

Пјесник Ђорђо Сладоје рекао је новинарима да "Дучићеве вечери поезије" представљају велику духовну свечаност посвећену српском писцу, који има огроман значај за Херцеговину и српски народ у цјелини.

Пјесник из Црне Горе Будимир Дубак истакао је да је Дучић један од највећих српских пјесника и писаца, који никада није отишао из народа.

- Његова мисија је огромна и рашће и у будућности. Успјели смо као народ да примамо његове поруке, на чему треба да истрају и нове генерације, јер бити на Дучићевом путу значи бити на добром путу за свој опстанак - рекао је Дубак.

Он је истакао да радује то што Требиње током свечаности посвећених Дучићу постаје духовни и културни центар цијелог српства.

У умјетничком програму вечери наступили су и требињски хорови Средње музичке школе и "Трибунија", као и Дјечји хор "Бубамарац", глумци, пијанисти и прваци опере Народног позоришта Београд и Српског народног позоришта Нови Сад.

 

Извор: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog