Muzika i film

Нова српска серија “Позив” ускоро на малим екранима: Напети трилер из женског угла (ВИДЕО)

Напета криминалистичка серија “Позив” у режији Марка Ђиласа, са Мирјаном Јоковић у главној улози, 18. новембра премијерно стиже на РТС.

У серији снимљеној у продукцији РТС-а и продукцијске куће “Бранд Висион” чувена дива српског глумишта Мирјана Јоковић, након 15 година враћа се у воде домаће продукције, тумачећи улогу бивше полицијске инспекторке Анице Рељић која ради у кол-центру мобилног оператера.

У питању је динамичан и узбудљив трилер пун неочекиваних обрта, али и реалистична прича која се бави свакодневним проблемима, а који се према ријечима режисера Марка Ђиласа темељи на одлично написаној причи.

- Мене је читавом пројекту највише привукао сценарио Иве Митровић и Марка Поповића који је изврсно написан. Мислим да смо направили један квалитетан трилер. Пре свега, паметан и брз, који ће сигурно привући људе - рекао је Ђилас.

Сценаристички тандем Ива Митровић и Марко Поповић, аутори серије, наводе да су инспирацију за “Позив” пронашли у људима који раде у кол-центрима. Према којима се, како наводе, нервозни корисници којима се веза са интернетом прекинула често понашају као да је то питање живота или смрти.

- Идеја једног позива који мења све била нам је почетна инспирација за серију. Онда је то мало порасло па нам сад свака епизода почиње телефонским позивом, који одређује даљи ток радње у епизоди. Наравно, када пишем са Ивом, женски ликови су посебно истакнути, тако да се прича “Позива” фокусира на три жене које се остварују у три типично мушке професије, а то су политика, полиција и криминал. Кад на то додамо још и актуелну тему екологије и загађења, онда мислим да имамо прави рецепт за занимљиву и узбудљиву серију, релевантну за наше данашње друштво - казао је Поповић.

Његова колегиница Ива Митровић каже да је њихова прича морала да буде занимљива њима као и гледаоцима.

- Нама као гледаоцима веома је важно да оно што гледамо буде занимљиво и узбудљиво. Када смо почели да пишемо серију главно нам је било да то буде нешто што људе вуче и што желе да гледају на крају дана. То је нешто што нас опушта и забавља и што би требало да нам буде занимљиво, са друге стране смо желели да у то уткамо драму и дамо једну дубину, да личи на наш живот и што би могло да се деси свима нама. То је један плес између оног што је жанровско, напето, узбудљиво и нечега што је драмски реалистично и емотивно - навела је она.

Поред Мирјане Јоковић, улоге тумаче Уликс Фехмију, Снежана Богдановић, Ана Франић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић. Серија је премијерно приказана на “Сарајевском филмском фестивалу”, уз одличне реакције публике и струке, а садржи укупно осам епизода.

Заплет

Аница Рељић, бивша полицијска инспекторка која сада ради у кол-центру, добија позив од Соње Тошић, богате самохране мајке која жели да сазна идентитет особе која јој пријети телефоном. Док Аница истражује пријетеће позиве схвата да су они повезани са криминалном групом из њеног прошлог живота. Покушава да упозори Соњу, али Соња нестаје што тјера Аницу и Тијану, Соњину бунтовну кћерку, да крену у потрагу за њом. Ускоро откривају да Соња може бити кључ у спознаји истине која стоји иза мистериозног еколошког скандала који потреса земљу, односно тровања тројице дјечака.

 

Фото: Screenshoot/Youtube
Извор: glassrpske.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog