Banja Luka

Грмуша позвао полицију и тужилаштво да узму изјаву од предсједника Скупштине Града Бања Лука

Одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Милко Грмуша позвао је јуче полицију и тужилаштво да одмах дођу у Скупштину Града Бања Лука и узму изјаву од Љубе Нинковића, предсједника Скупштине Града Бања Лука који је јавно рекао да постоје људи у Градској управи који изнуђују народ да би се усвајали регулациони планови.

- На данашњој сједници Скупштине Града Бања Лука сам рекао да је потребно да полиција и тужилаштво одмах дођу у салу Скупштине Града и узму изјаву од предсједника Скупштине Града Бања Лука који је јавно рекао да постоје људи у Градској управи који изнуђују народ да би се усвајали регулациони планови.

- Чврсто стојим иза тог свог става, јер сматрам да само на изјавама „рекла-казала“ више не можемо да функционишемо. Стојим уз предсједника Скупштине Града ако ће све што је данас рекао, уз конкретне доказе предочити надлежним органима.

- Кад сам прије више од 18 мјесеци тражио да се формира посебна комисија која ће испитати како су усвајани регулациони планови у задњих 20 година, Колегијум је то одбио да уврсти на дневни ред Скупштине Града. Подсјећам да сам због тога водио и водим правну битку и да је Министарство управе и локалне самоуправе недавно признало да Колегијум нема законско право да спријечи овлашћене предлагаче да предложе било коју тачку дневног реда на сједници Скупштине Града, написао је Грмуша на друштвеној мрежи "Икс".

- Дакле, водим ову битку прилично сам већ дуже од двије године. Платио сам и свима добро познату политичку цијену у претходном периоду. Зато данас не желим ни да секирим нити да паметујем: ко год да је спреман да ову причу гура до краја, имаће моју подршку.

- Драго ми је да су све колеге из одборничког клуба ПДП данас заузеле исти став и тражимо од надлежних правосудних органа да провјере апсолутно све што је данас речено на сједници Скупштине Града. Бићемо подршка сваком ко има било какве проблеме са било којим јавним службеником или функционером у Градској управи, јер то је политика коју смо људима обећавали прије три године и немамо намјеру да ту политику мијењамо, написао је на крају Грмуша.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog