Republika Srpska

U Laktašima otvaranje novog pogona njemačke kompanije

Novi proizvodni pogon kompanije "Male elektrik drajvs Bosnija" danas će svečano biti otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 miliona evra.

Svečanom otvaranju prisustvovaće predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

Otvaranje pogona zakazano je za 10.00 časova u industrijskoj zoni Aleksandrovac, a izjave za novinare planirane su u 9.30 časova.

Kompanija "Male" vodeći je dobavljač sistema za automobilsku industriju, a dijelove koje proizvodi ima svaki drugi automobil u svijetu. Riječ je o dijelovima za putnička, teretna i radna vozila.

Novi proizvodni pogon u Aleksandrovcu prostire se na 30.000 metara kvadratnih i ujedno je među najvećim investicionim projektima u Republici Srpskoj, što potvrđuje i priznanje Privredne komore Srpske za najznačajniju investiciju i doprinos u oblasti zapošljavanja u prošloj godini.

Uspješno i pozitivno posluje više od 20 godina, stalno unapređujući svoje kapacitete i proizvodnju.

Cilj preseljenja postojeće kompanije na novu lokaciju je povećanje proizvodnih kapaciteta, te prilagođavanje budućem rastu, saopšteno je iz ove kompanije.

Kompanija "Male" zapošljavala je oko 400 radnika prije izgradnje novog proizvodnog pogona, a trenutno ima oko 600 radnika, dok će do kraja godine zapošljavati oko 800 radnika.

Iz ove kompanije najavljuju proširenje kapaciteta, te da je početkom 2026. godine planirano da ima oko 1.000 zaposlenih.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog