Sport

Погинуло 19, а повријеђено више од 130 навијача

АБИЏАН -  У стампеду навијача који се јуче догодио на стадиону у Абиџану током квалификационе утакмице за Свјетско првенство у Јужној Африци 2010. године погинуло је најмање 19, а повријеђена су 132 лица, изјавио је данас министар за спорт и омладину Обале Слоноваче Дагоберт Данзио.

Медицински извор рекао је да је непосредно по почетку меча између Обале Слоноваче и Малавије више стотина навијача са купљеним улазницама покушало да уђе на стадион "Хуфе-Бони" у највећем граду на Обали Слоноваче.

Полиција је саопштила да је сузавац испаљен да би смирила масу која је жељела да види фудбалске звијезде које играју у водећим европским клубовима након чега се урушио један од зидова стадиона што је и изазвало људски стампедо.

Министар унутрашњих послова Обале Слоноваче Дезире Таго рекао је да је паника настала пред сами почетак меча којем је присуствовао и предсједник Лорен Гбагбо.

"Велики број навијача дошао је на стадион. Стампедо је настао, јер је меч требао да почне и сви су жељели да уђу", рекао је министар Таго, истичући да је влада "осуђује" инцидент и да је започета истрага о узроку несреће.

Недавно обновљени стадион званично може да прими 35 000 навијача али је био испуњен до посљедњег мјеста, јер су људи жељели да виде фудбалске звијезде као што су Дидије Дрогба и Саломон Калу из енглеског "Челсија", те Коло Туре и Емануел Ебо из "Арсенала".

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog