Društvo

Судски епилог навијачке туче у Футогу

НОВИ САД - Окружни суд у Новом Саду осудио је данас Стевана Станковића (20) на 15 година затвора због убиства Дејана Димитријевића (27) у Футогу у сукобу навијача фудбалских клубова "Војводине" из Новог Сада и "Партизана" из Београда.

Предсједавајући Кривичног вијећа Зоран Дрецун рекао је да је Станковић осуђен због тешког убиства у покушају и ношења оружја.

"Непобитно је утврђено да је Станковић испалио најмање два метка у тој тучи. Један метак убио је Дејана Димитријевића, а други је тешко ранио малолетног С. Б.", навео је Дрецун.

Он је навео да је Станковић пуцао са удаљености не веће од десет метара и да је у том тренутку могао да види у кога пуца, истакавши да је пуцао у тијела обојице.

Судија Дрецун навео је да су се навијачи сукобили послије заказане туче између навијача "Војводине" и "Партизана" Немање Јовановића и Милана Мајкића код магацина Жељезничке станице у Футогу.

Јовановић је осуђен на двије године и осам мјесеци, а Мајкић на двије године затвора, док су Драган Каћански и Дејан Владушић добили по двије године и четири мјесеца затвора због учешћа у тучи и ношења оружја.

"Доказано је да су Јовановић, Владушић и Каћански носили оружје, док је за сву четворицу неспорно да су учествовали у тучи и њеном организовању", истакао је Дрецун.

Станковићев бранилац Владимир Ђурђевић рекао је да је непријатно изненађен пресудом, јер сматра да суд није извео ниједан доказ који потврђује кривична дјела која се његовом брањенику стављају на терет због чега је најавио улагање жалбе.

Према наводима оптужнице, група навијача "Партизана" и "Војводине сукобила се 14. априла 2008. године у Футогу на заказаној тучи "један на један" између Мајкића и Јовановића.

Суд је данас изрекао још 16 новчаних казни навијачима који су учествовали у сукобу у износу од 40.000 до 120.000 динара (од око 425 евра до око 1.300 евра).

Оптужени навијач Светко Јовишић ослобођен је оптужбе, јер суд није имао доказа да је те ноћи био на мјесту догађаја.

Окружни суд јутрос око 9.00 часова евакисан је на кратко јер је непознато лице дојавило да је у згради ове институције постављена бомба, али је полиција након претраге утврдила да је ријеч о лажном дојављивању.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog