Republika Srpska

Неопходна већа заступљеност домаћих производа

БАЊАЛУКА- Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић оцијенио је данас да је неопходно да произвођачи и трговачки ланци у Српској постигну договор ради што веће заступљености домаћих производа у трговачким ланцима на домаћем тржишту.


Ђурић је на састанку представника домаћих произвођача и трговачких ланаца рекао да се на тај начин могу постићи вишеструки ефекти, међу којима су пласман већег броја домаћих производа, обезбјеђивање више радних мјеста, плата, односно да се створи ланац кружења средстава на домаћем тржишту и тиме већи прилив буџетских средстава.

Ђурић је додао да Привредна комора нема инструменте принуде, али да може, уколико се не нађу компромисна рјешења, да предложи могуће проводљиве мјере.

Произвођачи и трговци су на састанку изнијели широк спектар проблема, од реализације плаћања продаје и набавке производа, до јаке увозне конкуренције, политика цијена, питања из области дистрибуције.

Ово је први састанак који је организовала Привредна комора РС како би се сагледала проблематика произвођача и трговачких ланаца, како би се, на основу изнијетих проблема и питања, могло заједнички тражити рјешења с циљем веће заступљености домаћих производа у трговачким ланцима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog