Sport

Срски кошаркаши иду на НБА драфт

БЕОГРАД - На овогодишњем НБА драфту у Њујорку из Србије ће учествовати Милан Мачван и Бобан Марјановић из Хемофарма, док је Миленко Тепић излазно годиште, па се очекује његов избор без озира на пријаву.


Стручњаци и генерални менаџери НБА клубова сматрају да би млади српски репрезентативац Мачван могао бити "узет" од неког клуба већ у првој рунди. Иако се није налазио у прогнозама пред "пијацу" у Њујорку, није тешко погодити да су "акције" српског играча нагло скочиле после сјајне партије у Орегону када је предводио Свјетску селекцију јуниора.

И Бобана Марјановића по завршетку домаћег првенства очекује учешће на НБА кампу у Тревизу (6-8. јун), а потом и пут у Америку, гдје ће тренирати са НБА тимовима.
Скаути из најјаче лиге на свијету прате 221 цм високог кошаркаша, а посебно је задовољио на финалном турниру Еврокупа у Торину.

Од играча из региона на драфу ће бити и Црногорац Владимир Дашић, док се од европских играча најбољи пласман очекује од шпанког вундеркинда Рики Рубија.

Њему се предвиђа пласман међу првих 10 и то је и разлог зашто се репрезентативац Шпаније пријавио за улазак у НБА.

Према мишљењу генралних менаџера и оперативаца клубова, водећи кандидати за ангажман Рубија су Клиперси, Кингси и Визардси што практично значи да би Рубио могао да буде "подигнут" и са позиције број 2!

Поред Рубија, свој рејтинг код НБА скаута имају и Омри Каспи (Макаби), Емир Прелџић (Фенербахче), док је велика енигма Литвански крилни центар Донатас Матејунас.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog