Nauka

Неуспјела Аплеова игрица „Продрмусај дијете"

САН ФРАНЦИСКО -  Компанија Апле („Аpple") званично се извинила купцима због увредљиве и веома агресивне игре Продрмусај дијете, у којој се власнику мобилног телефона сугерише да смири расплакано виртуално дијете дрмусањем телефона.



Како је пренио ББЦ, компанија је у сриједу повукла игру из Интернет-продавнице и-Тјунес послије бројних позива корисника и организација за заштиту дјеце. "Та игра се показала као увредљива и агресивна и није требало да се појави у продавницама", наводи се у саопштењу компаније, уз извињење.


Уз игру је слиједило упутство: "У авиону, аутобусу, позоришту... дјеца су свуда, гдје не желите да их видите. Она вас увек ометају сталним плачом. Док се није појавила игрица Продрмусај дијете ништа нисте могли да урадите. Провјерите колико дуго можете да издржите његову или њену дреку док не нађете начин да утишате дијете".

 Кориснику се сугерише да протресе мобилни телефон и на екрану ће се појавити дијете с великим црвеним крстовима на очима, наводи се у упутству. Уз опис је додата реченица "Никада, никада не дрмусајте дијете".

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog