Društvo

Нови удар на напуљску мафију

НАПУЉ - Вођа напуљске мафије Каморе, Рафаеле Амато,  ухапшен је у заједничкој акцији шпанске и италијанске полиције у Малаги, на југу Шпаније, саопштила је полиција.

Амато, који је био у бјекству од 2006. године, важна је фигура у обрачунима овог мафијашког клана у области Напуља, који је одговоран за десетине убијених посљедњих година, а чије су активности забиљежене и у филму "Гомора" из 2008. године.

Прије око пет година Амато се успјешно одвојио од доминантног клана Ди Лауро и преузео контролу над тржиштем наркотика у сјеверном Напуљу и околини.

Камора је мање моћна о калабријског мафијашког клана Ндрангете, која дјелује на југозападу Италије, која сада контролише већину европске трговине дрогом. Ндрангета је од сицилијанске мафије Коза ностре преузела "власт" као најмоћнија криминална група у земљи.

Италијанска полиција прошлог викенда ухапсила је Салватореа Колуча, шефа моћне Ндрангете, који је на листи 30 најтраженијих криминалаца у земљи.

Салваторе Колучо, који је био у бјекству од 2005. године, пронађен је у бункеру своје куће у мјесту Рочела Јоника у Калабрији, на југу Италије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog