Društvo

Спектакуларан бијег из мексичког затвора

МЕКСИКО СИТИ - Наоружана банда прерушена у полицајце ослободила је 53 затвореника у средишњем Мексику, у акцији која је трајала свега пет минута. Чак 27 ослобођених затвореника повезано је са моћним нарко-картелом "Галф".


Око 20 наоружаних мушкараца у униформама федералне полиције пристигло је прије зоре у затвор Сиенегиљас у мексичкој држави Закатекас, возећи конвој од најмање десет возила. У затворски круг ушли су представљајући се као инспекција. На снимцима са видео-камера види се да су чувари помогли банди, али полиција није дала више детаља.

"Јасно је да је у питању савршено испланирана операција и да су имали помоћ изнутра јер је акција трајала свега пет минула и није испаљен ниједан метак", рекла је гувернер Амалија Гарсија Медина.

Полиција сматра да је ова провала резултат освете за недавна хапшења чланова нарко-картела и заплијену оружја и дроге.

"Ово неће проћи некажњено", рекла је Медина, додајући да за бјегунцима трагају војска и федерална полиција.

Председник Мексика Фелипе Калдерон објавио је рат нарко-организацијама. Он је послао више од 45.000 војника у борбу против банди.

У посљедње двије и по године у борбама нарко-картела погинуло је више од 10.750 људи. Мексичка полиција ухапсила је 327 чланова ових организација откако је Калдерон на власти, али вође нарко-картела и даље су на слободи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog