Sport

Београд: Почиње 25. Универзијада

БЕОГРАД - Церемонијом отварања у београдској Арени вечерас почиње 25. Универзијада, на којој ће се у 15 дисциплина такмичити око 10 000 учесника из више од 140 земаља, међу којима и БиХ.


Свечаној церемонији у 20.00 часова отварања присуствоваће високи званичници држава-учесница, међу њима предсједник Србије Борис Тадић и премијер Мирко Цветковић.

На отварању ће говорити предсједник Свјетске судентске спортске федерације (ФИСУ) Џорџ Килијан и предсједник Организационог одбора Универзијаде 2009 Божидар Ђелић, који је и потпредсједник Владе Србије.

На Универзијади, у делегацији БиХ налази се 46 представника, од чега 27 спортиста, 18 званичника и један судија.

БиХ ће имати такмичаре у џудоу /седам мушкараца и три жене/, у стоном тенису /четири мушкарца/ и у теквандоу /осам мушкараца и пет жена/.

Отварању Универзијаде ће претходити представљање спортова које ће почети у 14.00 часова у Улици шпанских бораца, гдје ће бити постављена опрема за стони тенис, џудо, мачевање, ватерполо, фудбал и друге спортове.

У 17.00 часова почиње дефиле учесника од хотела "Холидеј ин" до београдске "Арене", а колону ће предводити Оркестар Гарде Војске Србије.

На Универзијади ће учествовати 276 спортиста из Србије који ће се такмичити у свих 15 спортова.

Универзијада ће трајати до 12. јула, а њена маскота је врабац Срба, као симбол Београда.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog