Kultura

Лили Ален вечерас отвара Егзит

НОВИ САД - На новосадској Петроварадинској тврђави вечерас у 20.45 часова званично почиње музички фестивал "Егзит", а част да отвори највећу музичку манифестацију у југоисточној Европи припала је британској пјевачици Лили Ален.


Она ће наступити на главној бини "Егзита", гдје се очекује присуство 50.000 младих људи из Србије, држава окружења, Европе и свијета.

Прије популарне Британке на истој бини ће око 19.30 часова наступити домаћи састав "Дарквуд даб", док ће на рок-бину од 23.00 часа истрчати легендарна београдска рок група "Партибрејкерси". Атракција прве ноћи "Егзита", група "Арктик манкиз" (Arctic Monkeys) наступиће око поноћи.

Капије новосадске тврђава биће отворене од 17.00 часова на улазу број један, који је намијењен посјетиоцима с картама.
Како су саопштили организатори "Егзита", још има карата, али ће оне бити нешто скупље, него у претпродаји.

Четвородневни комплет је у претпродаји коштао 9.990 динара (око 107 евра), док су појединачне карте за вечерас и сутра коштале 3.490 динара (око 37,5 евра), а за суботу и недељу 3.990 динара (око 43 евра).

Новосадска полиција саопштила је претходних дана да је у потпуности спремна да одржи јавни ред и мир на и око фестивала, иако ће на бедемима Петроварадинске тврђаве током четвородневног трајања "Егзита" према процјенама бити између 150 000 и 200 000 младих људи из земље и иностранства.

"Егзит" ће трајати до недјеље 12. јула, а на 22 бине наступиће више од 500 свјетских познатих извођача најразличитијих жанровских опредјељења, па ће на десетом "Егзиту" наступити имена каква су "Моби" (Мобy), Пети Смит (Patti Smith), "Меднес" (Madness), "Корн" (Corn), "Продиџи" (The Prodigy), "Крафтверк" (Kratfwerk)...

Вечерас у поноћ, наступа и бањолучки представник Сопот, гдје ће представити свој нови албум, Еквилибријум.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog