Kultura

У понедељак почиње Нишвил

НИШ - На интернационалном џез фестивалу "Нишвил", који ће се од 13. до 16. августа одржати у Нишу, учествоваће 40 бендова из двадесетак земаља.


Око 300 музичара наступаће на отвореном простору, преко пута Салона 77 у Тврђави, на два стејџа око којих ће бити монтиране трибине са 3.000 мјеста.

На трећем стејџу, који ће бити постављен испред Београдске капије, љубитељи џеза моћи ће бесплатно да прате музички програм.

Овогодишњи 26. "Нишвил" дијелом ће бити посвећен легендарном ромском пјевачу Шабану Бајрамовићу, који је преминуо прошле године, а у чију част ће програм припремити неколико бендова.

На интернационалном џез фестивалу биће додијељена главна награда "Шабан Бајрамовић", те награда "Бата Анастасијевић" за допринос џез музици, као и награда за животно дјело.

Овогодишњи добитник награде за животно дјело је Војислав Бубиша Симић, дугогодишњи шеф-диригент Биг бенда РТВ Београд, док ће остали добитници бити проглашени на фестивалу.

Велику подршку организацији пружило је Министарство културе Србије, амбасаде седам земаља, Град Ниш и неколико спонзора.

Према ријечима организатора, највећи успјех џез фестивала "Нишвил" је што је од ове године уврштен у фестивале од националног значаја.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog