Republika Srpska

Србија: Зајам од Свјетске банке за изградњу ''Коридира 10''

БЕОГРАД - Представници Србије и Свјетске банке потписаће данас у Београду Споразум о зајму ове банке за изградњу аутопута Коридор 10.


Биће потписан и Споразум о пројекту између Свјетске банке и предузећа "Коридор 10", најављено је раније из Владе Србије.

Свјетска банка је у четвртак одобрила кредит од 388 милиона долара Србији за пројекат изградње ауто-пута Коридор 10, што је до сада највећи зајам те међународне финансијске институције одобрен Србији.

Споразум о зајму ће у име Републике Србије потписати министар финансија Диана Драгутиновић, док ће у име Свјетске банке потписати шеф канцеларије Свјетске банке у Србији Сајмон Греј.

Потписници Споразума о пројекту биће члан Управног одбора предузећа Коридор 10 Ненад Иванишевић и шеф канцеларије Светске банке у Србији Сајмон Греј.

Споразуми ће бити потисани у 14.00 часова у Влади Србије.

Потписивању ће присуствовати и потпредседник Владе Србије и министар за економију Млађан Динкић, министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић, помоћник министра финансија Зоран Ћировић, директор Управе за трезор Иван Маричић и члан Управног одбора предузећа "Коридор 10" Јасенко Лазовић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog