Politika

Војна сарадња Србије и Кине

БЕОГРАД - Командант стратегијских јединица Оружаних снага Кине генерал-пуковник Ђинг Џихуан рекао је у Београду да Кина сматра Србију најпоузданијим партнером у региону и да је стога значај развијања сарадње на свим нивоима од интереса како за Србију и Кину, тако и за читав регион.


Предсједник Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић примила је данас делегацију Оружаних снага Кине, коју предводи генерал-пуковник Ђинг Џихуан, а у разговору су доминирале теме везане за развој и продубљивање сарадње двије традиционално пријатељске земље на свим нивоима.

Генерал-пуковник Џихуан, који је и члан кинеске Централне војне комисије, пренио је предсједници Скупштине Србије поздраве предсједника кинеског Конгреса, истакавши значај сарадње двије земље у области економије, образовања, културе, као и њеног проширивања на војну област, саопштено је из Скупштине Србије.

Славица Ђукић-Дејановић захвалила је на принципијелној подршци Кине политичком ставу Србије о питању очувања српског суверенитета и територијалног интегритета, као и на подршци да се питање статуса Косова и Метохије измјести са политичког на план међународног права.

Она је изразила спремност Скупштине за јачање сарадње са кинеским Конгресом, истакавши да је у Скупштини формирана група пријатељства са Кином, што је само један од начина сарадње парламентараца двије земље.

Делегација оружаних снага Кине борави у званичној појети Србији на основу Плана билатералне војне сарадње за 2009. годину.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog