Politika

Странке су криве за ситуацију у Мостару

САРАЈЕВО - ОХР је данас оптужио политичке партије у градској Скупштини у Мостару да су одговорне за штрајкове и јавне протесте у граду, те позвао њихове лидере да предузму хитне кораке на рјешавању тренутне ситуације.


ОХР у саопштењу наводи да је и даље спреман да помогне странкама у провођењу Статута града Мостара, али не и да прихватити њихов неуспјех у испуњавању обавеза или да ради посао умјесто њих.

"Штрајкови, јавни протести и могућност социјалних немира у Мостару требало би да буду више него довољан разлог да одговорни политичари предузму конкретне кораке да ова ситуација буде превазиђена. С друге стране, њихово нереаговање доводи у питање њихову спремност да управљају градом и служе грађанима Мостара", саопштено је из ОХР.

У саопштењу се истиче да странкама циљ треба да буде политички дијалог, а не да кривицу пребацују једна на другу и ОХР.

"Сада, када притисак јавности изазван буџетском кризом све више расте, неке странке су чак покушале да се спасу повлачењем из даљег учествовања у Скупштини града или позивима на нове изборе. То је неодговорно", поручују из ОХР.

У саопштењу се подсјећа да још од локалних избора, прије више од девет мјесеци, лидери странака нису одржали било какве озбиљне разговоре ради превазилажења ситуације у Мостару, упркос чињеници да Скупштина града још није изабрала градоначелника, нити усвојила градски буџет.

Скупштину града Мостара чине одборници из СДА, ХДЗ БиХ, Народне странке "Радом за бољитак", СДП, ХДЗ 1990, Странка за БиХ и ХСП Ђапић-Јуришић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog