Politika

Минхенски Хрвати протестују против Месића

МИНХЕН - Најава излагања хрватског предсједника Стјепана Месића у Минхенуу сриједу подстакла је групу Хрвата у овом граду да ограгнизују протест против Месића под слоганом „Одзвонило је".


"Протесујемо против Месићеве изјаве да је комеморација у Блајбургу усташки дернек. Протестујемо против Месићевог величања комунизма и Тита, те његове заштите и прикривања комунистичких злочина."

Протест је њемачкој полицији пријавио један хрватски угоститељ из Минхена, а летке су у недељу дијелили припадници хрватске младежи.
Канцеларија хрватског предсједника је била изненађена најавом оваквог протеста, као и чињеницом д асу леци за са позивом на протест дијељени у неколико минхенских цркава.

Месићева канцеларија упозорава д ацркве дефинитивно нису мјесто за позивање на политичке протесте, нити би се свештеници тиме требали бавити.

Из Месићевог кабинета кажу како је демонстрације на подневној миси најавио водитељ хрватске католичке мисије у Минхену фра Томислав Дукић који је напоменуо да Црква организује протест, али да он у њему неће учествовати.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog