Sport

Српски одбојкаши у полуфиналу Свјетске лиге

БЕОГРАД - Одбојкашки Србије савладали су Русију са 3:1 (по сетовима 25:23,25:23,23:25,25:21) и освојили прво мјесто у Е групи на завршном турниру Свјетске лиге у Београду.


Репрезентација Србије ће у полуфиналу, у суботу од 20:30 часова, играти против другопласиране екипе из Ф групе, селекцијом Кубе. Селекција Бразила, која је била најбоља у Е групи, састаће се са националним тимом Русије. Тај меч почиње у 17:30 часова. Финале је на програму у недељу.

Најефикаснији у екипи Србије био је Иван Миљковић са 17 поена, Милош Никић постигао је 14, а Никола Ковачевић је додао 13. Код Руса најбољи је био Максим Михајлов са 19 поена, док је Јуриј Бережко постигао 15 поена.

На почетку првог сета екипе су се смјењивале у вођству, све до средине првог дијела игре када је Русија стекла три поена предности (14:11). Ипак, одбојкаши Србије успијевају, у завршници сета, да заиграју много боље, прије свега јер је почео да функционише пријем сервиса, а после двије везане грешке противника Србија је успјела и да поведе са 22:20. Српски репрезентативци су ту у предност задржали до краја сета и повели са 1:0.

У другом сету тимови су освајали поене у серијама, Србија је повела са 2:0, Русија је затим преокренула на 3:2, а касније повела и са 7:4. Одбојкаши Русије су добро играли у том периоду игре и константно одржавали предност од два поена, али је Србија изједначила на 12:12 после блока Марка Подрашчанина.

Изабраници тренера Данијелеа Бањолија поново долазе до два поена предности, али су 'орлови' и у завршници другог сета успјели поново да преокрену резултат и поведу са 2:0.

Репрезентативци Русије су у трећем сету поправили игру и стекли највећу предност од шест поена (14:8). Србија је у завршници успела да надокнади заостатак, па чак и повела са 23:22, али ипак није успела потпуно да преокрене резултат, па су Руси смањили резултат на 1:2 у сетовима.

Одбојкаши Русије добро су почели четврти сет, водили су са 6:3 и 7:4, али су играчи Игора Колаковића направили серију од 4:0 и преокренули на 8:7. Након тога екипе су се смјењивале у вођству, а Србија је у завршници заиграла много борбеније и успјела да поведе са два поена (20:18), после чега је успешно привела меч крају и тријумфовала резултатом 3:1.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog