Sport

Србија преко Кубе до финала

БЕОГРАД - Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале Свјетске лиге, пошто је у Београдској арени, у полуфиналу тог такмичења, побиједила селекцију Кубе са 3:1 (18:25, 25:13, 25:21, 27:25).


Силно мотивисани Кубанци су одлично почели меч и лагано добили први сет. Повели су и у другом, али је након преокрета и вођства од 8:6 све кренуло на страну одбојкаша Србије који су разбили младе и нервозне противнике са 25:13 у том периоду игре.

Трећи сет је послије изједначене игре припао Србији због далеко паметније игре у завршници. Било је 7:10, па 15:13 и 16:15, али на крају без неизвјесности - 23:19, па 25:21.  

У финишу четвртог сета српски одбојкаши су пропустили двије меч лопте, потом су спасили једну сет лопту Кубанаца, да би из трећег покушаја успјели да заврше посао.

Србија ће у финалу сутра од 20 часова играти против Бразила, док ће три сата раније, у мечу за треће мјесто се састати Куба и Русија.Српски одбојкаши су до сада три пута губили у финалима Свјетске лиге, 2005. одине и пред својим навијачима, када су били домаћини финалног турнира.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog