Sport

Побједа ватерполиста над Италијом, слиједи Мађарска

РИМ - Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Свјетског првенства у Риму, побједом над домаћином Италијом, са 7:5 (1:1, 3:2, 2:1, 1:1).


Најбољи у тиму Србије био је Вања Удовичић са два поготка, док је код Италијана најефикаснији био Алесандро Калкатера са три гола. Следећи противник Србије биће Мађарска, у четвртфиналу које је на програму у уторак.

Италијани су боље почели утакмицу и повели преко Гала, али је веома брзо изједначио Прлаиновић. У финишу прве четвртине обе екипе су играле веома добро у одбрани, тако да се мреже више нису тресле.

Бољу игру екипа Дејана Удовичића показала је у другој четвртини. Прво је Пијетловић погодио за 2:1, а затим је Гоцић донио Србији прву предност, од два гола.

Италијани су серију голова Србије прекинули преко Калкатере, али је Филиповић поготком из петерца поново донио својој екипи вођство од два гола.

Поготком Гала у завршници првог полувремена Италија је смањила на 4:3, а у том периоду је голман Стефано Темпести одлично интервенисао.

На почетку треће четвртине Србије је лоше одиграла неколико напада са играчем више, али је Милан Алексић голом са дистанце поново унео мир у екипу. Новим голом Калкатера је смањио на 5:4, али је капитен Србије Удовичић вратио на 6:4.

Последњу четвртину обележила је "тврда" игра у одбрани на обе стране и много грешака у нападу.

Калкатера је у 26. минуту смањио на 6:5, али је пет минута прије краја Србија одлично извела један контранапад који је Удовичић претворио у гол за коначних 7:5.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog