Sport

Потврђени термини Патризанове америчке турнеје

БЕОГРАД - Кошаркаши српског шампиона Партизана одиграће у Денверу, 3. октобра пријатељску утакмицу против НБА екипе Денвер Нагитса, док ће три дана касније играти против Финикс Санса у Аризони, објављено је на сајту Евролиге.


Партизан и Олимпијакос ће од 3. до 12. октобра одиграти четири пријатељске утакмице са тимовима из НБА лиге у склопу „Евролигашке турнеје у САД".

Кошаркаши осмоструког узастопног шампиона Србије ће 3. октобра играти у Денверу против Нагетса, а три дана касније у Аризони са Финикс Сансима.

Кошаркаши грчког Олимпијакоса турнеју по САД почињу утакмицом против четвороструког шампиона НБА лиге Сан Антонија, 9. октобра у том граду, а у понедељак 12. октобра играће у Кливленду против Кавалирса.

„Поносни смо због ове турнеје која потврђује здрав однос Евролиге и НБА лиге. Утакмице ће бити занимљиве и клубовима и навијачима", изјавио је извршни директор Евролиге Ђорди Бартомеу.

Новим утакмицама између европских и америчких клубова задовољан је и комесар НБА лиге Дејвид Штерн.

„Организацијом оваквих утакмица настављамо сарадњу са Евролигом и покушајима да популаришемо кошарку на глобалном нивоу", рекао је Штерн.

Прву пријатељску утакмицу европских и америчких клубова одиграли су Макаби и Вашингтон Булитс 1978. године у Тел Авиву и до сада је одиграно укупно 57 утакмица.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog